pusse opp bad

Pusse opp bad – Hva bør du ta hensyn til og hva koster det

Hvorfor er det viktig å pusse opp badet?

La oss kutte til kjernen: Badet er mer enn bare et hygiene-tempel. Det er din personlige oase, der dagen både starter og slutter. Men hva skjer når flisene mister sin glans, eller når rørene plutselig gir deg en uønsket dusj? Da er det på tide med en renovering. Og tro meg, det handler ikke bare om å piffe opp utseendet. Det dreier seg om å optimalisere funksjonalitet, sikkerhet og komfort i ditt private fristed.

Eksempel på et typisk renoveringsprosjekt

La oss dykke ned i et konkret eksempel. Forestill deg et bad som skriker 90-tallet, komplett med utdaterte fliser og et badekar som har sett bedre dager. Første skritt? Ut med det gamle, inn med det nye. Det starter med å rive ut det som ikke lenger tjener deg, etterfulgt av installasjon av nye, effektive rør. Og ja, det kan virke som en labyrint av oppgaver. Men hold ut, vi har visuelle guider og en steg-for-steg plan som demystifiserer hele prosessen for deg.

 1. Riving: Det begynner med å fjerne de gamle flisene, badekaret og annet sanitærutstyr som har utspilt sin rolle.
 2. Rørinstallasjon: Her legges nye, effektive rør som sikrer et problemfritt vann- og avløpssystem.
 3. Flislegging: Tiden er inne for å velge og legge fliser som ikke bare ser bra ut, men som også er slitesterke og lette å vedlikeholde.
 4. Montering: Siste steg er installasjon av moderne sanitærutstyr, som et vannbesparende toalett, en stilig vask og en dusj som faktisk gir deg den opplevelsen du fortjener.

Hva koster renovering av bad?

Faktorer som påvirker prisen

Du har tatt valget: Badet skal pusses opp. Men hva blir regningen? Prisen kan svinge, og her er noen av de store variablene:

 • Størrelse: Et større bad betyr en større regning. Enkelt og greit.
 • Utforming: Drømmer du om et spa-hjemme? Det har sin pris.
 • Materialer: Velger du toppkvalitet på fliser og utstyr, må du regne med å betale for det.
 • Arbeidskraft: Kvalifisert arbeid er ikke gratis, men det er en investering i kvalitet.

Gjennomsnittlig prisestimat

Data fra VB.no indikerer at en total makeover av et 4 kvm bad vil ligge på omtrent 250 000 kr, alt inkludert. Ja, du leste riktig. Det er en solid investering.

Tips for å spare penger

Men vent, det finnes snarveier til besparelser:

 • Velg smarte fliser: Marmor er kult, men det finnes rimeligere og like stilige alternativer.
 • Vær klok med armatur: Det er fullt mulig å finne både gode og prisvennlige valg.
 • Mindre kan være mer: Noen ganger kan en ny vask eller et strøk maling gjøre underverker, uten å tømme sparegrisen.

Å pusse opp badet er en investering, men med litt kløkt kan du få luksusfølelsen uten luksusprisen. Og husk, første skritt for å få et klart bilde av kostnadene er et prisestimat fra en proff. Så hvorfor ikke ta kontakt med vår partner i Bærum for et uforpliktende tilbud?

Hvilke regler gjelder for renovering av bad?

Krav og forskrifter du bør ha på radaren

Renovering av bad er ikke en frittstående episode av «Gjør det selv». Det er en rekke strenge krav og forskrifter du må forholde deg til. Vi snakker om alt fra våtromsnormen til byggeforskrifter og plan- og bygningsloven. Ignorerer du disse, kan du ende opp med et bad som er mer en juridisk hodepine enn et avslappende fristed.

De viktigste reglene du må ha i bakhodet

Så, hva er de ikke-forhandlingsbare punktene?

 • Godkjente materialer og metoder: Dette er ikke stedet for å improvisere. Bruk materialer og metoder som er godkjent for våtrom.
 • Ventilasjon og fall: Sørg for at luften flyter fritt og at gulvet har den nødvendige hellingen mot sluket.
 • Vannstoppventil og lekkasjesikring: Dette er ikke bare en god idé, det er et absolutt krav.
 • Dokumentasjon: Alt som gjøres må dokumenteres. Det er ikke bare smart for deg, men også en nødvendighet hvis du en dag skal selge boligen.

Søknad om tillatelse fra kommunen

En siste heads-up: Skal du rive, bygge, eller endre på røropplegget? Da må du søke om tillatelse fra kommunen. Det kan føles som et ekstra hinder, men det er en investering i fremtidig problemfrihet.

Å forstå og følge disse reglene er ikke bare et juridisk must; det er også din billett til et bad som er både trygt og funksjonelt. Så før du går løs med verktøykassen, hvorfor ikke ta en prat med vår erfarne rørleggerpartner i Bærum? De kan guide deg gjennom denne labyrinten av regler og forskrifter.

Hvorfor velge vår partner for renovering av bad?

Møt vår sertifiserte og pålitelige partner

Når det kommer til badrenovering, vil du ha noen med stålkontroll, ikke sant? Det er her vår partner trer inn på scenen. De er ikke bare sertifiserte, men også et rørleggerfirma du kan stole på, med en solid track record og strålende referanser. Med andre ord, de har peiling, og de leverer varene.

Fordelene du får med vår partner

La oss gå litt mer i dybden på hva som gjør dem til et klokt valg:

 • Konkurransedyktige priser: Kvalitet trenger ikke å tømme lommeboken.
 • Høy kvalitet: De bruker toppmaterialer og beprøvde metoder, så du kan være trygg på at badet ditt er bygget for å vare.
 • Garantiordninger: Noe gikk skeis? Slapp av, de har solide garantier som har ryggen din.
 • Forsikringer: Du kan sove trygt, vel vitende om at alt arbeid er fullt forsikret.
 • Kundeservice: Spørsmål? Bekymringer? Deres kundeservice er alltid klar til å steppe inn.

Få et gratis og uforpliktende tilbud

Klar for å sette i gang? Vi i Rørlegger Bærum har gjort det smertefritt. Fyll ut et skjema på vår nettside, og vips, du får et gratis og uforpliktende tilbud fra en rørlegger på renovering av bad. Ja, det er faktisk så enkelt.

Så, hva er det du venter på? Ta det første skrittet mot ditt fremtidige drømmebad i dag ved å kontakte vår partner for et uforpliktende tilbud. Tro meg, du kommer ikke til å angre.